报名电话:18137475600
主页 > 自考常识 > 2010年10月自考《英语》练习题
自考常识
2010年10月自考《英语》练习题
文章来源:河南财经政法大学自考发布时 间:2019-06-21 10:40 浏览量:
2010年10月自考《英语》练习题
 
The withdrawal of Nevada's Yucca Mountain as a potential nuclear waste repository has reopened the debate over how and where to dispose of spent nuclear fuel and high-level nuclear waste. In an article in the July 10 issue of Science, University of Michigan geologist Rodney Ewing and Princeton University nuclear physicist Frank von Hippel argue that, although federal agencies should set standards and issue licenses for the approval of nuclear facilities, local communities and states should have the final approval on the siting of these facilities. The authors propose the development of multiple sites that would service the regions where nuclear reactors are located. 
Which of the following words can best substitute the word “withdrawal” in the first paragraph
   
 A、Retirement. 
 B、Canceling. 
 C、Replaced. 
 D、Disposal. 
 
【正确答案】 B
【答案解析】 答案选B。withdrawal 是个多义词,在句子中的意思是“撤销”或“中止”。
 
The furniture in her bedroom is quite different from ________ in the living room.
   
 A、that      
 B、it       
 C、one     
 D、which 
 
【正确答案】 A
【答案解析】 本题考查复合句。that在本句中指代the furniture,目的是为了避免重复。which用于引导句子或短语,在此也不能指代the furniture。
 
Some people told me that it was too late. Some told me that I was too old. Others told me that I would never be able to pull it off. I had to work full time and take care of my son. But inside I was told something different.
The underlined sentence “But inside I was told something different” in the passage probably means ________.
   
 A、what others told her was not true 
 B、someone told her something different 
 C、the author would have a different life if she tried 
 D、the author decided to return to school for a college degree 
 
【正确答案】 D
【答案解析】 答案选D。句意理解题。根据题干句子,可迅速定位于本段。再结合此句前面的句子,均是列举了一些别人各种方式阻挠作者继续求学的事实。根据连词but可以推测出,这时候作者已经拿定注意,决意继续返回学校攻读大学。D为正确选项。
 
The furniture in her bedroom is quite different from ________ in the living room.
   
 A、that      
 B、it       
 C、one     
 D、which 
 
【正确答案】 A
【答案解析】 本题考查复合句。that在本句中指代the furniture,目的是为了避免重复。which用于引导句子或短语,在此也不能指代the furniture。
   
In the digital realm, the next big advance will be voice recognition. The rudiments are already here but in primitive form. Ask a computer to “recognize speech,” and it is likely to think you want it to “wreck a nice beach.” But in a decade or so we’ll be able to chat away and machines will soak it all in. Microchips will be truly embedded in our lives when we can talk to them. Not only to our computers, we’ll also be able to chat with our automobile navigation systems, telephone consoles, browsers, thermostats. VCRs, microwaves and any other devices we want to boss around.
The techniques of voice recognition______.
   
 A、are mature enough for extensive use 
 B、are in its initial stage of development 
 C、will aid people to chat through computers 
 D、will assist people to recognize each other’s voice 
 
【正确答案】 B
【答案解析】 答案选B。本段的第一句、第二句提供了答案。 A不是正确选项,因为根据整篇文章,尤其是本段的内容,语音识别技术虽然处于初始阶段,但在十年左右的时间里,这种技术将得到广泛应用。语音技术使人们得以和机器对话,所以C和D都是错误的选项。
 
The central theatre has a seating ________ of more than 3, 000 people.
   
 A、capability   
 B、capacity    
 C、ability    
 D、facility 
 
【正确答案】 B
【答案解析】 本题考查词义辨析。ability主要指天赋的能力或应用知识的才能,应该是属于那种已经具备并发展较快的能力。如“He has unusual ability in science“。capability与ability不同的是,它不仅能用于人,也可用于物,如:Electronic refinements, however, have greatly extended the uses and capabilities of some of the older electrical devices.capacity指容纳或吸收事物的能力,可用于人和物。如“The hall has a seating capacity of 500”。根据句意,本题应该选capacity。
   
热点查看:自考毕业如何办理出国

高起专、专升本:郑大、河大、河南财经、河师大、河南科技大学等.河南众多知名高校..(行政管理、汉语言文学、会计、法律、金融、工商企业管理、市场营 销等多个专业)...

【报名方式】

(1)加老师微信18137171914 -发电子版报名资料-报名费学费转账-书快递发给学员 

(2)现场报名-身份证原件-刷卡现金-现场领书(需提前一天预约) 

(3)联系电话:18137171914 (刘老师) 微信:18137171914